De loodgieter als onderhoudsman

Als je een huis hebt waarin alles netjes is aangelegd en waar alles goed werkt dan is de loodgieter niet de eerste waar je aan denkt. Je denkt pas aan de loodgieter als een water- of gasleiding lekt, een dak lekt of er een ander loodgietersprobleem Den Haag is. Problemen zijn echter grotendeels te voorkomen. Een goed onderhoud van leidingen, daken etc. kan er voor zorgen dat er geen onverwachte problemen zijn en, misschien nog wel belangrijker, de kosten lager zijn en beter te plannen. Immers iedereen kent het wel: Er gaat iets kapot en op dat moment komt het net even niet goed uit om een dure reparatie uit te laten voeren!

Steeds meer preventief onderhoud

Daarom is de loodgieter ook steeds meer onderhoudsman aan het worden. Voorkomen is beter dan genezen. Een loodgieter kan er voor zorgen dat leidingen regelmatig gecontroleerd worden of na een lange tijd van niet gebruiken schoongemaakt. Immers water dat lang stilstaat kan nare gevolgen hebben zoals legionella. Door de expertise van de loodgieter zal hij zeker ook sneller kunnen constateren of er problemen te verwachten zijn. Maar ook een regelmatige controle van de CV ketel of de airco kan voorkomen dat er plotselinge storingen optreden. Veel bedrijven bieden onderhoudscontracten aan waarbij er een periodieke controle word uitgevoerd. Mocht er ondanks die controles toch een probleem zijn dan is service binnen kortere tijd verzekerd en zijn de kosten lager. Je betaalt een maandelijks abonnement en op grond daarvan heb je recht op bepaalde service die er voor zorgt dat je problemen sneller en goedkoper zijn opgelost. Zie het maar als een soort van verzekering die er voor zorgt dat je bij problemen er ook snel vanaf bent.

Onderhoud voorkomt extra kosten

Door te zorgen voor goed onderhoud voorkom je een boel problemen. Jammer genoeg denken we er pas aan als het al te laat is en moeten we toch eerst voor een dure oplossing gaan. Jammer als je dat had voorkomen door onderhoud te laten plannen. De loodgieter kan ook bijvoorbeeld dakgoten, daken en afvoeren checken op mogelijke verstoppingen. Hetzelfde voor de riolering die de afvoer van badwater, keukenwater etc. moet verwerken. Er is immers niets zo vervelend alsĀ  vuil water uit de afvoer te zien komen in plaats van erin te verdwijnen! Je kent het wel bij het doorspoelen van het toilet waarbij je ziet dat de toilet pot volloopt in plaats van leeg en je bijna wilt roepen: Ho Ho ga weg!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *