Over mij

Eric is een jongeman van 25 jaar, die het een beetje heeft gehad in Nederland en de manier waarop we de zaken menen te moeten regelen tegenwoordig. Hij heeft genoeg van de drukte en het gejaag en is op zoek naar een nieuwe uitdaging die zijn pionierende geest prikkelt en stimuleert.
Hij denkt dit alles gevonden te hebben in Nieuw-Zeeland, een land zo groot als het Verenigd Koninkrijk maar met vier keer minder inwoners dan Nederland. Erg rustig dus. Neem daarbij de enorme variatie aan prachtige natuur en het feit dat de Nieuw-Zeelanders zelf het land verlaten vanwege de “lage” lonen, waardoor er een behoefte bestaat aan geschoolde immigranten en het antwoord op de droom lijkt gegeven: emigreren naar Nieuw-Zeeland.

Natuurlijk doe je dit niet zomaar, want je geeft er meteen een heleboel mee op. Nederland is uiteindelijk bekende grond en in een ver en onbekend land als Nieuw-Zeeland, waar ze de dingen natuurlijk weer heel anders doen, moet je een compleet nieuw bestaan opbouwen. Het leek Eric daarom verstandig om eerst eens een uitgebreid kijkje op locatie te gaan nemen. Het resultaat: een reis van een jaar door Nieuw-Zeeland waarbij hij niet alleen het land verkent en een nieuwe cultuur ontmoet maar tevens een verblijf van werken, de Nieuw-Zeelanders van nabij meemaken en ervaring opdoen waarmee die (eventuele) nieuwe start gemakkelijker gemaakt kan worden.

Kortom: Eric Goes Kiwi!

En wij delen via deze site in zijn ervaringen middels verhalen, foto┬┤s en andere informatie.

Wat vind je hier?

Naast Eric’s ervaringen vind je op deze site alle informatie over Nieuw-Zeeland zelf: het land en bezienswaardigheden, haar bewoners en hun gebruiken en de regels en wetten die haar besturen.
Daarnaast een schat aan informatie voor iedereen die er ook maar over denkt om zichzelf en Nieuw-Zeeland met een bezoek aan het land te verblijden. Als toerist, backpacker, emigrant of zakelijke bezoeker.
Alles wat je wilt weten over regels, visa, de vliegreis, hostels en hotels, werk en het leven zelf in Nieuw-Zeeland, aangevuld met praktische tips die Eric gedurende zijn verblijf opdoet.

Wil je gewoon genieten van al het moois dat de uitzonderlijk gevarieerde en bijzondere natuur van Nieuw-Zeeland te bieden heeft, dan kun je goed terecht in Eric’s fotoalbum of de wallpaper-sectie waar je mooie afbeeldingen voor het bureaublad van je PC kunt downloaden.

Check ook regelmatig de Daily Scenic op de hoofdpagina, met bij elke update een nieuwe afbeelding van een bijzondere locatie of mooi uitzicht ergens in Nieuw-Zeeland!
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, updates en toevoegingen op de site, schrijf je dan in op de nieuwsbrief.